Het RIZIV Sociaal Statuut geeft u veel voordelen,… ook als u er geen recht op heeft én als u bediende bent!

Uw wettelijk pensioen zal lager zijn dan uw professioneel inkomen. Waarschijnlijk kunt u als u met pensioen gaat dus niet uw huidige levensstandaard behouden, behalve indien u een extraatje voorzien heeft.

De wetgeving die gekoppeld is aan het RIZIV Sociaal Statuut kan u hierbij helpen. In eerste instantie omdat u eventueel recht heeft op het Sociaal Statuut, maar ook door middel van een nieuw fiscaal voordeel. U heeft ook recht op dit fiscale voordeel indien u geen recht heeft op de RIZIV-tussenkomst. En zowel bedienden als zelfstandigen hebben er recht op!

U kent misschien het VAPZ (enkel voor zelfstandigen) al. Maar dit fiscale voordeel is minstens net zo interessant! Bovendien is het voor alle logopedisten: zelfstandigen én bedienden! Het is het hoogste voordeel waar u als logopedist van kunt genieten, en zelfs het hoogste dat er in de fiscale wetgeving bestaat:

  • 45% indien uw inkomen hoger is dan € 22.290
  • Tot 54% indien uw inkomen hoger is dan € 39.660

Samengevat: indien u € 100 spaart, kost u dit maar € 55 of zelfs maar € 46.

Vergelijk dit maar eens met het fiscale voordeel van 30% waar het klassieke pensioensparen u recht op geeft!

De wetgeving is hetzelfde voor alle logopedisten, maar de manier waarop het uitgevoerd wordt is afhankelijk van uw sociaal statuut. Kies hieronder uw statuut om verder te gaan naar de informatie die op u van toepassing is.